február 09 2024 0Komentár

UKÁŽKY EURÓPSKY DEŇ 112, KE

Pri príležitosti Európskeho dňa 112 sa na Okresnom úrade Košice dňa 9. 2. 2024 konalo podujatie zamerané na zvyšovanie povedomia verejnosti o využití čísla tiesňového volania a fungovania integrovaného záchranného systému. Podujatie bolo určené pre žiakov košických základných škôl a zúčastnilo sa ho 125 žiakov z troch základných škôl.

V rámci tohto podujatia záchranárske tímy SAR DA SLOVAKIA predviedli ukážky poslušnosti a špeciálnych pachových prác záchranárskych psov. Žiaci sa dozvedeli ako vyzerá reálna pátracia akcia, čo všetko si na takú akciu psovod potrebuje zobrať, ako prebieha výcvik špeciálneho záchranárskeho psa a čo všetko by mal ovládať psovod skôr ako sa na takejto akcii zúčastní. Psíkovia si za predvedené výkony zaslúžili veľky potlesk, no najväčší úpech zožalo naše 5 mesačné šteniatko.

Žiakov nadchli ukážky špeciálnych pachových prác, dohľadanie a označenie figuranta. Samozrejme si to chcel každý vyskúšať.

Na záver mali možnosť porozprávať sa so psovodmi, pohladkať psíkov a vyskúšať si s nimi jednoduché cviky.

Sme radi, že sme mohli ukázať kúsok práce dobrovoľných záchranárov kynológov a veríme, že si to aj detičky užili rovnako ako my.

+21

Zobraziť štatistiky a reklamy

Propagovať príspevok

Všetky reakcie:

4747

sarda