október 08 2017 0Komentár

Tréningové dni vyhľadávania v ruine, Spálenište, CZ, 10/2017

5. – 8. 10. 2017 naša košická inštruktorka Dáška Struckelová spoluorganizovala a zúčastnila sa na tréningových dňoch vyhľadávania v ruine v českom Spáleništi, pod vedením nemeckej inštruktorky Isabelly Kuhn, aktuálnej majsterka sveta vo vyhľadávaní v ruine.

S Isabellou sa už poznáme veľmi dlho, pribležne pred 10 rokmi nás na tréningových dňoch v PULE (HR) zasvätila do vtedy pre nás úplne nových techník práce so psami, cvičeniami „vejárov“ či „prechádzok“, ktoré sme priniesli na Slovensko, dodnes ich adaptujeme  a staviame na nich značnú časť výcviku záchranárskych psov. Rovnako bola jednou z inštruktoriek na medzinárodných tréningových dňoch SAR DA – ANNUAL RUBBLE SEARCH DAYS 09, ktoré sme organizovali.

Aj tentokrát Isabella ochotne zdieľala svoje skúsenosti a pracovala so psíkmi presne podľa ich potrieb:) Veľmi pekne ďakujeme za nové skúsenosti aj skvelý tréning aj inšpiráciu, ktorou bolo vidieť ako pracuje s vlastným psom. Na tréningových dňoch sa zúčastnili psovodi z rôznych častí Slovenska a záchranárske tímy navštívili aj priatelia psovodi z Čiech.

sarda